info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Katera domena je prava?

Odločili ste se za izdelavo spletne strani. Vse ste super načrtovali; vsebino, fotografije, prodajno strategijo, ... Ne veste pa kakšno ime bi izbrali za spletno domeno? Spletna stran dobi ime po domeni iz zato je zelo pomembno kaj boste izbrali.

Spletno gostovanje, zakaj ga potrebujete?

Spletna stran je narejena, sedaj pa še potrebujete prostor kamor jo boste postavili, da jo bodo lahko videli. Spletna stran potrebuje spletno gostovanje. To je storitev, ki omogoča, da je spletna stran vidna in pa da deluje brez napak 24 ur na dan. Nobena spletna stran ne more obstajati brez spletnega gostovanja.

Spletne domene in končnice

Poznavalci računalniškega strokovnega jezika vam lahko spletne domene predstavijo kot del spletnega naslova, ki predstavlja unikaten naslov, preko katerega uporabniki lahko dostopajo do določene spletne strani. Spletne domene so torej pogoj, da imamo lahko sploh svojo spletno stran. Vsaka domena je torej unikatna, zato se moramo pred registracijo nove domene nujno pozanimati oziroma preveriti, ali je naslov oziroma ime naše želene domene sploh še na voljo.