info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Katera domena je prava?

Odločili ste se za izdelavo spletne strani. Vse ste super načrtovali; vsebino, fotografije, prodajno strategijo, ... Ne veste pa kakšno ime bi izbrali za spletno domeno? Spletna stran dobi ime po domeni iz zato je zelo pomembno kaj boste izbrali.

Katere so vaše ključne besede?

Izberite nekaj ključnih besed, ki se navezujejo na vašo dejavnost, izdelek, storitev. Ko jih izberete, lahko ključne besede kombinirate, premešavate, dodajate končnice in mogoče se vam utrne ime vaše domene.

Unikatna spletna domena je boljša

Verjetno ne želite, da bi vaše podjetje zamenjali za konkurenčno. Mogoče je vabljivo izbrati že kakšno popularno in jo samo malo spremeniti, dodati kakšen znak, ampak predlagam, da izberete unikatno, saj boste tako ustvarjali svojo blagovno znamko.

Preprosto ime spletne domene

Ime spletne domene naj bo preprosto in kratko. Pri dolgih imenih se hitreje zmotimo in vtipkamo napačno, pa tako ne najdemo želene spletne strani. Kratko in jasno. 

Naj si jo zapomnijo vašo domeno

Domena, ki si jo iskalci zapomnijo, jo tudi vpišejo večkrat v različne iskalnike in s tem posledično obiščejo vašo spletno stran. Tudi naprej jo bodo lažje delili in vam s tem delali reklamo.

Naj bo čim krajša

Kratko in jasno. To sem že omenil, vseeno pa še enkrat. Lažje za zapomnit, na vizitkah in kontaktih se lepše vidi, pa tudi v reklamah pride bolje do izraza.

V kolikor ne veste kakšno domeno izbrati, vam lahko mi svetujemo pri izbiri. Skupaj bomo izbrali primerno ime domene za vas.

Napisal: Primož Vrabič