info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Izdelava spletnih trgovin

Vse več je tistih, ki želijo svoje izdelke prodajati preko spleta, zato je izdelava spletnih trgovin vedno bolj iskana storitev. Tudi ponudnikov izdelave spletnih trgovin je vedno več. Ti ponujajo izdelavo v različnih odprto kodnih sistemih kot so; Hika shop, Virtruemart, OpenCart, OsCommerce, Magento (slednjega tudi sam najbolj priporočam), ...  

Kljub temu pa mora izdelovalec imeti kar nekaj znanja iz spleta, pa tudi poznati končne uporabnike. To pa zato, ker moramo razmisliti kaj uporabniki spletne trgovine sploh želijo oz. iščejo..

Pred samo izdelavo spletne trgovine, je vsekakor potrebno narediti raziskavo trga, saj bo le tako izdelava na koncu najbolj kvalitetna. Vsi postopki izdelave morajo biti izdelani 100%. S slabo kvaliteto ne dosežete ničesar. Izdelava spletnih trgovin nikakor ni enostavna in zahteva profesionalno podjetje, ki vedo kaj počnejo pri sami izdelavi.

Trgovina v mestu ali izdelava spletne trgovine?

Kaj je bolje? Veliko se jih to vpraša. Na koncu pretehtajo nižji stroški. Z izdelavo spletne trgovine vam ni potrebno plačevati najemnine za prostor, ne potrebujete prodajalcev, ni zalog. Vsekakor se teh stroškov kar nekaj nabere in si jih vsak želi znižati. Če se odločite za gradnjo fizične trgovine, pa ti stroški še veliko bolj narastejo.

Pa še nekaj prednosti je. Večina prebivalcev kupuje preko spleta. To pa zato, ker jim ni treba it v trgovino, nakup opravijo doma. Če iščejo kaj za otroke, enostavno vtipkajo v iskalnik "otroška trgovina"in se jim razvrsti celotna ponudba. Kako je še lahko enostavneje? Cene na spletnih straneh so bolj ugodne, privarčujejo na času, niso nervozni in jim ni potrebno iskati parkirnega prostora v nakupovalnih centrih. Še najbolj pomembno, vaša spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu in letu.

Izdelati spletno trgovino ali ne?

Ne mislim vam vsiljevati svojega mnenja, ker se naj vsak sam odloči kaj želi. Če želite imeti fizično trgovino ali pa spletno trgovino, je ta odločitev čisto vaša. Vsekakor pa vam priporočam izdelavo spletne trgovine, čeprav imate že trgovino v mestu. Mnogo uporabnikov hodi v fizične trgovine še samo preizkusit izdelek, naročijo pa ga potem preko spleta. Zato je dobro imeti ponudbo tudi na spletu.

Obiskovalcu spletne trgovine moramo vzbuditi zanimanje s svojo ponudbo in pa tudi zaupanje. Spletne trgovine ne izdelajte na hitro, da lahko rečete, saj jo imamo. Izdelava spletne trgovine naj bo premišljena in zahteva veliko znanja. Grafičnega oblikovanja nikakor ni za zanemarit, sej je vizualni vtis zelo pomemben. Seveda je potem tukaj še funkcionalnost spletne trgovine in pa uporabniška izkušnja. Preden izberete izdelovalca spletne trgovine, se prepričajte v kvaliteto izdelave in pa predčasno naredite analizo trga. Sliši se zahtevno in bi naj vam vzelo kar nekaj časa. Vsekakor pa je priporočljivo, saj so cene spletnih trgovin zaradi tega tudi lahko zelo visoke. Tako ne boste obžalovali izdelave spletne trgovine. Kakorkoli se to sliši, je prihodnost na spletu in postanite del njega tudi vi. 

Napisal: Primož Vrabič

Preberite še več člankov iz te kategorije

Izdelava spletnih trgovin

Vse več je tistih, ki želijo svoje izdelke prodajati preko spleta, zato je izdelava spletnih trgovin vedno bolj iskana storitev. Tudi ponudnikov izdelave spletnih trgovin je vedno več. Ti ponujajo...

Zakaj odpreti spletno trgovino?

Zagotovo je že vsak izmed vas kdaj kupoval v kateri od številnih spletnih trgovin, ki se pojavljajo na spletu. Že po prvem nakupu ste lahko kaj hitro ugotovili, da je spletna trgovina idealna...

Ste le klik do nove spletne trgovine!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne trgovine. Pokličite 03 714 81 38 ali pa nam pošljite povpraševanje.