info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Oglaševanje na Facebooku

Socialna omrežja so med uporabniki spleta zelo priljubljena. Ste vedeli, da je Facebook ena izmed najbolj obiskanih spletnih strani na svetu? Facebook ni le socialno omrežje za dolgočasenje, ampak priložnost, da pridobite nove stranke in se pokažete svetu s svojimi izdelki oz. storitvami. Kako uspešen je Facebook napram svojim konkurentom si oglejte spodaj:

  • 71% odraslih oseb uporablja Facebook
  • 18% odraslih oseb uporabljaTwitter
  • 17% uporabnikov uporablja Instagram
  • 21% uporabnikov uporablja Pinterest
  • 22% uporabnikov uporablja LinkedIn

Začetek oglaševanja na Facebooku

Najprej morate imeti Facebook stran, da vas bodo uporabniki našli. Ko skreirate dobro oglaševalsko kampanjo na Facebooku, boste na vašo stran dobili tiste uporabnike, ki so vaša prava ciljna skupina. To je dobro zato, ker uporabnikov, ki so neaktivni in vašemu poslu ne koristijo, ne potrebujete. Tako tudi privarčujete na oglaševanju, saj klikajo na oglase le tisti, ki jih to zanima.

Kakšen oglas naj imamo?

Pri oglaševanju na Facebooku lahko izbirate zelo natančno vašo ciljno skupino; po starosti, glede na spol, lokacijo. Oglasi se lahko prikazujejo na računalnikih, telefonih, oz. omejite kaj od naštega. Izpostavite izdelek ali storitev, ki je v akciji in pridobite nove kupce, ki iščejo ugodnosti. Če znate oglaševati na Facebooku, lahko oglašujete z nizkimi stroški in to tistim strankam, ki vi želite, da vidijo vaše oglase.

Ne čakajte, da vas konkurenca prehiti in si zagotovite brezplačno ponudbo za oglaševanje na Facebooku


Napisal: Primož Vrabič