info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Izkoristimo čas za vzdrževanje spletne strani

Urejanje oz. vzdrževanje spletne strani dajemo vsi na stran, ker smo preveč zaposleni s svojim delom. To bomo že uredili, ko bo čas ... Sedaj je ta čas, da pregledate vašo spletno stran in posodobite podatke, dodate novo vsebino ter slike. Ko bo življenje ponovno v ustaljenih tirih, spet ne boste imeli več časa za vzdrževanje spletne strani.

Seveda sem mnenja, da je spletno stran treba redno vzdrževati. Redno je treba dodajati novo vsebino (pisati blog), prav tako posodabljati vsebino z novimi podatki in slikami. Spremljati je treba statistiko spletne strani, da vemo kaj iščejo in gledajo obiskovalci naše spletne strani in tako lahko pripravimo še bolj kvalitetno vsebino. 

Zakaj je treba vzdrževati spletno stran?

Vzdrževanje spletne strani je pomembno že iz razloga optimizacije. Z dodajanjem nove vsebine in fotografij je spletne stran bolj zanimiva za spletne brskalnike. Ti jo zaradi tega večkrat obiščejo in jo tudi višje rangirajo. Višje pozicije pri spletnih brskalnikih pa pomenijo tudi več obiska spletne strani. Tudi obiskovalci spletne strani bodo spletno stran večkrat obiskali, če bodo vedeli, da je vsebina vedno nova, še posebej, če je zanimiva za njih.

Odpravljenje napak na spletni strani

Opazili ste, da je vaša spletna stran zelo počasna, nekatere povezave pa ne vodijo nikamor in so tako imenovani 404 errorji. Vse to pomeni, da bo tudi obiskovalec vaše spletne strani imel enake težave pri pregledovanje vsebine. Več kot je takšnih napak, slabša je uporabniška izkušnja. Takšne napake je treba čimprej odpraviti, saj jih tudi spletni brskalniki opazijo in se zna zgoditi, da zaradi tega vašo spletno stran postavijo nižje na lestvici zadetkov.

Posodabljanje sistema

Neredno posodbljanje in vzdrževanje spletnih strani lahko povzroča težave. Če sistema ne posodabljamo redno, so lahko verzije različnih modulov in vtičnikov že zastarele in zaradi tega ne bodo več pravilno delovali na spletni strani. Pri nerednem vzdrževanju je treba vzdrževalcu za posodobitev vložiti veliko več časa, kar pa pomeni več stroškov za vas.

Zakaj pa bi morali posodabljati sistem, če vse deluje? Ja, sistem spletne strani je treba posodabljati zaradi varnostnih razlogov. Hekerjem je preprosto ciljati na zastarela spletna mesta, saj le-ta ne vsebujejo varnega kodiranja in posodobljenih modulov. Glavno prednost, ki jo nudi vzdrževanje spletnih strani, predstavlja varnost. Čeprav mislite, da hekerji že ne bodo našli vaše spletne strani, se zelo motite.

Varnostno kopiranje spletne strani

Vsaka spletna stran potrebuje tudi varnostno kopijo, ki jo treba tudi redno posodabljati. V primeru vdora na spletno stran, imate na voljo še vedno kopijo in jo lahko samo presnamete nazaj v nekaj minutah ter bo spletna stran normalno delala naprej. Izguba podatkov je lahko za marsikoga zelo neprijetna, saj bo moral začeti z delom od začetka.

Pri Primoss vam garantiramo neprekinjeno delovanje spletne strani, če imate pri nas zakupljeno spletno gostovanje. Prav tako pa delamo tudi dnevne kopije spletne strani, zato je vaše spletna stran vedno varna, prav tako pa tudi podatki.

Kakšne so prednosti rednega vzdrževanja spletnih strani?

  • Ažurnost podatkov - Vaša vsebina bo posodobljena. Urejena in ažurna spletna stran je vaše odlično okno navzven.
  • Zadnje verzije modulov in vtičnikov.
  • Odpravljanje napak na spletni strani. Npr. 404
  • Svetovanje in pomoč.
  • Prihranite na času in denarju ter se lahko ukvarjate s svojim poslom!

V kolikor potrebujete vzdrževanje spletne strani vam je na voljo naša ekipa.

 

Napisal: Primož Vrabič

Preberite še več člankov iz te kategorije

Vzdrževanje spletne strani

Želite, da bo vaša spletna stran varna, dobičkonosna, učinkovita in brezhibna? Vaša spletna stran potrebuje vzdrževanje. Poznamo vzdrževanje funkcionalnosti in pa varnosti CMS sistema. Tudi sami ste...

Izkoristimo čas za vzdrževanje spletne strani

Urejanje oz. vzdrževanje spletne strani dajemo vsi na stran, ker smo preveč zaposleni s svojim delom. To bomo že uredili, ko bo čas... Sedaj je ta čas, da pregledate vašo spletno stran in...

Vzdrževanje spletnih strani je predrago

Pa je res predrago? Nekatera podjetja imajo po zaključeni izdelavi spletne strani, spletno stran. Ne znajo upravljati z njo, ker jih tega ni nihče naučil, zgodi se da nimajo dostopnih podatkov in so...

Vzdrževanje spletnih strani v Wordpressu

Velikokrat se zgodi, da je spletna stran izdelana v Wordpresu, z njo pa se po končani izdelavi ne ukvarja nihče več. To je lahko zaradi različnih razlogov; ne znamo, nimamo časa,... Vzdrževanje...

Ste le klik do povpraševanja za vzdrževanje spletne strani!

Hitro, učinkovito vzdrževanje spletne strani. Pokličite 03 714 81 38 ali pa nam pošljite povpraševanje.